Archief


Taxi Taxi

Nadat het stuk van Ray Cooney negen jaar lang op West End in Londen speelde en daarna te zien was in België, is het nu tijd om de Nederlandse theaters te laten kennismaken met Taxi Taxi. De cast is samengesteld met zowel Nederlandse als Vlaamse acteurs. De hoofdrol wordt gespeeld door Sander de Heer, en daarnaast zien we Bartho Braat, Arijan van Bavel, Dirk van Vooren, Hymke de Vries, Britt van der Borght en Dirk Lavrysen in de komedie.

Het hilarische stuk vertelt over een Hollandse taxichauffeur met een dubbelleven. Hij is getrouwd met een vrouw uit Nederland en één uit België. Wanneer hij in het ziekenhuis belandt ontstaat er één grote chaos.

Prettig Gestoord

Lambert komt thuis en gaat zich voorbereiden op een rustige nacht. Hij heeft echter geen rekening gehouden met de fratsen van zijn, op de versiertoer zijnde, compagnon Eddie, die tijdens één van zijn amoureuze spelletjes, niet alleen de naam van Lambert hanteert, maar tevens zijn auto leent. Als de auto wordt gestolen, wordt een aantal krankzinnige gebeurtenissen in werking gezet…. ‘Kom van het dak af’ is één van die fameuze voorstellingen van Micheal Pertwee en behoort tot het standaard kluchtenrepertoire van Nederland. Daarnaast is deze voorstelling eerder uitgebracht door John Lanting. Dus verzekerd van een dolkomische avond uit!

La Cage aux Folles

In 2011 speelde ik van maart tot en met eind juni ongeveer 100 voorstellingen van de musical La Cage aux Folles. Het was verschrikkelijk leuk om weer eens al die grote theaters af te gaan. Ik ontdekte ook dat musical toch wel een heel apart genre is om te spelen.

"Tot Leven"

"Tot Leven" is een geheel nieuw, Nederlands drama, vrij naar teksten van Arnon Grunberg.  Gespeeld door Diana Dobbelman en Bartho Braat, bekend van tal van succesvolle theater- en televisieproducties. Het is een tragikomische, indringende vertelling over een diabolische eenheid. Tussen een moeder en een zoon. Met de taal als wapen en de stilte als slagveld. Een wreed partnerschap in de strijd om te leven. Een voorstelling over liefde en vernietiging, over onthechting en eenzaamheid, over zin en waanzin, over doodsverlangen en de oneindige zucht tot leven en lief te hebben.

Fragment uit: "Tot Leven", naar teksten van Arnon Grunberg. Bewerking en regie door Fabienne Meershoek. Gespeeld door Bartho Braat (de zoon) en Diana Dobbelman (de moeder) Gespeeld in Theater Het Hof (Arnhem), Schouwburg Amstelveen en Het Oude Raadhuis (Hoofddorp) 2007-2008

Download Fragment

Video's


Ambassadeur Rett Syndroom


Het Rett syndroom? Wat is dat? Nooit van gehoord.
"Het Rett syndroom, wat is dat"? Een vraag die mij vaak wordt gesteld sinds ik ambassadeur voor de Rett meisjes ben geworden. Dan ga ik vertellen over het x-chromosoom, over ontwikkeling die stopt, over de wekenlange huilbuien, over het getob van ouders, over de gang langs huisarts, specialist en ziekenhuis, over diagnoses die elkaar tegenspreken, over het heen en weer geslingerd worden tussen hoop en wanhoop, over medisch onderzoek, oh ja, Julia Roberts zet zich ook in…je moet je winkeltje verkopen, niet waar. Meestal volgt dan een commentaar in de trant van: "Goed, dat je dat doet". Dat is dus het laatste waar ik op zit te wachten. Ik wil niet g o e d zijn, niet g o e d doen!

lees verder

Copyright © 2008-2017 The Official Bartho Braat Website - All rights reserved. Powered by Xenodesign